Murtra

  sucre

Reconeixement de l'estampa Què és el gravat calcogràfic - Com es reconeix un gravat - L'estampa - Traços característics de cada tècnica - La justificació de tiratge - La numeració Tècniques de gravat calcogràfic - L'aiguafort - L'aiguatinta - L'aiguatinta al sucre - El vernís tou - El gofrat o estampat en sec - La punta seca - La manera negra o mezzotinto - El burí - L'échoppe - Les ruletes - El puntejat - El fotogravat calcogràfic- L'estampació Materials emprats en gravat - Les planxes - Els papers - Les tintes - Referència - Història cronològica del gravat - Glossari de gravat calcogràfic - Diccionari de taller multilingual - Bibliografia - Notícies -Enllaços.

 

return

 

L'aiguatinta al sucre
pinzell

aiguatinta

Francine Simonin treballant

 

aiguatinta

 


Aquesta tècnica ens permet dibuixar a línia sobre la planxa directament amb pinzell o similar, conservant totes les característiques d'aquest mitjà; gruix i fluïdesa del traç.
Consisteix en una barreja de tinta xinesa i sucre. Amb aquesta substància dibuixarem sobre la planxa, que abans haurem resinat. Ho deixarem assecar i, un cop sec, ho cobrirem tot de vernís de gravat. De nou sec, ho introduirem a dins d'un recipient amb aigua tèbia; l'aigua fa rebentar la capa de sucre i deixa al descobert el traç del dibuix.
 

 

aiguatinta

aiguatinta

sucre

aiguatinta
    procés

sucre

sucre

aiguatinta

aiguatinta

aiguatinta

aiguatinta

aiguatinta

aiguatinta

aiguatinta

aiguatinta

Patrocinadors
art print residence
estampes
email next
© Tots els drets reservats Pilar Lloret & Jordi i Milena Rosés