gravat

  eines

Reconeixement de l'estampa Què és el gravat calcogràfic - Com es reconeix un gravat - L'estampa - Traços característics de cada tècnica - La justificació de tiratge - La numeració Tècniques de gravat calcogràfic - L'aiguafort - L'aiguatinta - L'aiguatinta al sucre - El vernís tou - El gofrat o estampat en sec - La punta seca - La manera negra o mezzotinto - El burí - L'échoppe - Les ruletes - El puntejat - El fotogravat calcogràfic- L'estampació Materials emprats en gravat - Les planxes - Els productes - Les eines - Els papers - Les tintes - El tórcul - Referència - Història cronològica del gravat - Glossari de gravat calcogràfic - Diccionari de taller multilingual - Bibliografia - Notícies -Enllaços.

 

return

Les eines

 

 

 

 

Com que el gravat té una llarga història i en cada època s'hi han anat incorporant eines diverses, en l'actualitat, hom pot utilitzar tot un munt d'eines (cada una d'elles té un ús molt especialitzat i concret). Les podem dividir en quatre grups segons la seva funció.
 

Eines per les tècniques indirectes

S'utilitzen per ratllar el vernís i deixar al descobert la planxa per ser mossegada pel mordent en la tècnica de l'aiguafort

punta

Punta normal

punta

Punta amb mànec de suro

 

 

 
 

Eines per les técniques directes

S'utilitzen per a ratllar, buidar i marcar la planxa; es treballa directament sobre la superficie de la planxa.

 

 

berceau

Berceau

punta

Punta

punta

Punta de diamant

 
 

Eines de retoc, correcció, poliment i preparació de les planxes

rascador

Brunyidor

rascador

Rascador

brunyidor

Brunyidor - rascador

 
Eines d'ús general

pedra

Pedra d'esmolar

esmerilPaper esmeril    
mail Patrocinadors
art print residence
estampes
email next
© Tots els drets reservats Pilar Lloret & Jordi i Milena Rosés