gravat

 

Reconeixement de l'estampa Què és el gravat calcogràfic - Com es reconeix un gravat - L'estampa - Traços característics de cada tècnica - La justificació de tiratge - La numeració Tècniques de gravat calcogràfic - L'aiguafort - L'aiguatinta - L'aiguatinta al sucre - El vernís tou - El gofrat o estampat en sec - La punta seca - La manera negra o mezzotinto - El burí - L'échoppe - Les ruletes - El puntejat - El fotogravat calcogràfic- L'estampació Materials emprats en gravat - Les planxes - Els productes - Les eines - Els papers - Les tintes - El tórcul - Referència - Història cronològica del gravat - Glossari de gravat calcogràfic - Diccionari de taller multilingual - Bibliografia - Notícies -Enllaços.

 

return

El tòrcul

torculo

Tòrcul antic de fosa

torculo

Tòrcul modern

torculo

Platina del tòrcul

torculo

Cilindre i platina

torculo

Tòrcul elèctric

torculo

 

 

torculo
 

El tòrcul o premsa per a gravat calcogràfic és una màquina que consta de dos cilindres per entre els quals es fa passar una platina metàl·lica que fa una gran pressió.

 

fieltro
  Els feltres, s'utilitzen a l'hora d'estampar, intercalant.los entre el paper i els cilindres del tòrcul. Normalment son de llana premsada o teixida (també es poden utilitzar d'espuma, cautxú, etc, segons les tècniques de realització de les planxes). Serveixen per a transmetre la pressió a tota la superfície de la planxa i fer que el paper s'emmotlli i penetri per totes les incisions i textures de la planxa, fent que prengui la tinta.
 
  mail Patrocinadors
art print residence
estampes
email next
© Tots els drets reservats Pilar Lloret & Jordi i Milena Rosés